Vepřové maso na vejcích
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová plec |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme všechno koření, sůl a omyté, na kousky nakrájené maso. Chvíli pražíme, podlijeme a dusíme doměkka.
- Do vymaštěného pekáče z varného skla dáme vysmahlou šťávu a polovinu masa. Na maso rozklepneme vejce, navrch dáme zbylé maso a mírně posypeme strouhankou. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.