Vepřové maso na vejcích

Ingredience


Cibule 2 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Vepřová plec 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme všechno koření, sůl a omyté, na kousky nakrájené maso. Chvíli pražíme, podlijeme a dusíme doměkka.
  2. Do vymaštěného pekáče z varného skla dáme vysmahlou šťávu a polovinu masa. Na maso rozklepneme vejce, navrch dáme zbylé maso a mírně posypeme strouhankou. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.