Gudžarátská žemlovka
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Veka tuková |
8 krajíc |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky veky osmažíme na másle dozlatova.
- Veku vyjmeme a k máslu vlijeme mléko a smetanu. Uvedeme do varu a přisypeme cukr. Po chvíli vložíme osmaženou veku a přidáme kardamom a šafrán.
- Když šťáva zhoustne, ozdobíme krajíčky veky mandlemi a oříšky.