Mozeček po indicku
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřový mozek |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný mozeček blanšírujeme v malém množství vody.
- Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, chilli papričky a všechno koření. Přidáme nakrájený mozeček a podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme sůl, citronovou šťávu a cukr.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.