Mozeček po indicku

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Kari koření 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřový mozek 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný mozeček blanšírujeme v malém množství vody.
  2. Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli, chilli papričky a všechno koření. Přidáme nakrájený mozeček a podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme sůl, citronovou šťávu a cukr.
  3. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.