Fašírka v bramborovém župánku
Ingredience
Brambory vařené |
1 kg |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
500 g |
Máta sušená |
1 špetka |
Olej stolní |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory nastrouháme a osolíme.
- Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a přidáme maso, drobně nakrájené chilli papričky, mátu, koření a sůl. Směs chvilku pražíme a necháme vychladnout.
- Z nastrouhaných brambor a 2 vajec tvoříme placičky. Poklademe na ně knedlíčky z masové směsi a dobře zabalíme. Namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.