Fašírka v bramborovém župánku

Ingredience


Brambory vařené 1 kg
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 500 g
Máta sušená 1 špetka
Olej stolní 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory nastrouháme a osolíme.
  2. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle a přidáme maso, drobně nakrájené chilli papričky, mátu, koření a sůl. Směs chvilku pražíme a necháme vychladnout.
  3. Z nastrouhaných brambor a 2 vajec tvoříme placičky. Poklademe na ně knedlíčky z masové směsi a dobře zabalíme. Namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.