Mozečkové karbanátky
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Kardamom |
1 špetka |
Maso mleté - mix |
400 g |
Máta sušená |
0.5 kávová lžička |
Olej stolní |
100 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový mozek |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mletého masa vmícháme jemně nakrájené chilli papričky, utřený česnek a všechno koření. Přidáme uvařený, jemně nasekaný mozeček a vše osolíme.
- Ze směsi tvoříme karbanátky a obalíme je v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme je na oleji po obou stranách.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.