Džalébí
Ingredience
Cukr moučkový |
500 g |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej stolní |
400 ml |
Růžová voda |
1 kávová lžička |
Šafrán |
0.5 kávová lžička |
Syrovátka |
1 šálek |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mouky, jogurtu, syrovátky a špetky šafránu zaděláme těsto. Necháme je asi 1 hodinu odpočinout.
- Z cukru a vody svaříme sirup a ochutíme jej růžovou vodou.
- Připravené těsto dáme do sáčku s trubičkou a do rozpáleného oleje opatrně stříkáme různé tvary.
- Usmažené džalébí necháme okapat a potom je namáčíme v připraveném sirupu.