Džalébí

Ingredience


Cukr moučkový 500 g
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej stolní 400 ml
Růžová voda 1 kávová lžička
Šafrán 0.5 kávová lžička
Syrovátka 1 šálek
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, jogurtu, syrovátky a špetky šafránu zaděláme těsto. Necháme je asi 1 hodinu odpočinout.
  2. Z cukru a vody svaříme sirup a ochutíme jej růžovou vodou.
  3. Připravené těsto dáme do sáčku s trubičkou a do rozpáleného oleje opatrně stříkáme různé tvary.
  4. Usmažené džalébí necháme okapat a potom je namáčíme v připraveném sirupu.