Šťavnatá kachna

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr moučkový 0.5 kávová lžička
Kachna mražená 2.5 kg
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 4 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme.
  2. Vzniklou směsí potřeme porce kachny a necháme odpočinout asi 4 hodiny.
  3. Potom porce vložíme do rozpáleného oleje, osolíme a po chvíli zmírníme plamen. Podlijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
  4. Před koncem dušení vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.