Šťavnatá kachna
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr moučkový |
0.5 kávová lžička |
Kachna mražená |
2.5 kg |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kachnu očistíme a naporcujeme. Česnek utřeme a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Přidáme ocet, všechno koření (kmín, pepř, zázvor) a zamícháme.
- Vzniklou směsí potřeme porce kachny a necháme odpočinout asi 4 hodiny.
- Potom porce vložíme do rozpáleného oleje, osolíme a po chvíli zmírníme plamen. Podlijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Před koncem dušení vmícháme do šťávy cukr a kachnu dopečeme v troubě.