Rybí karí

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 3 polévková lžíce
Kapr obecný 1500 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 špetka
Olej stolní 400 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme a naporcujeme. Maso osolíme, posypeme kari kořením, zázvorem, kmínem a po obou stranách potřeme hořčicí.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a nasekané chilli papričky osmahneme na oleji. Přidáme porce kapra, opražíme po obou stranách a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
  3. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.