Rybí karí
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce |
Kapr obecný |
1500 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 špetka |
Olej stolní |
400 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kapra očistíme a naporcujeme. Maso osolíme, posypeme kari kořením, zázvorem, kmínem a po obou stranách potřeme hořčicí.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a nasekané chilli papričky osmahneme na oleji. Přidáme porce kapra, opražíme po obou stranách a podlijeme vodou. Dusíme doměkka.
- Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.