Kuřecí Alíbaba
Ingredience
Česnek |
40 stroužek |
Kuře |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej stolní |
125 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Porce zprudka opečeme na oleji, mírně podlijeme a vhodíme k nim 40 neloupaných stroužků mladého česneku. Vše dusíme.
- Když je maso téměř měkké, dáme je dopéci do vyhřáté trouby.
- Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.