Makrela po indicku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Hřebíček mletý 1 špetka
Kmín drcený 1 kávová lžička
Makrela obecná 4 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a dobře je rozetřeme s máslem, citronovou šťávou, zázvorem, kmínem, hřebíčkem a solí. Makrely očistíme, naplníme připravenou směsí a trochu je směsí potřeme i na povrchu. Každou porci zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.