Makrela po indicku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
1 ks |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Makrela obecná |
4 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a dobře je rozetřeme s máslem, citronovou šťávou, zázvorem, kmínem, hřebíčkem a solí. Makrely očistíme, naplníme připravenou směsí a trochu je směsí potřeme i na povrchu. Každou porci zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut.