Sledi po námořnicku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej stolní 150 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sleď čerstvý 1 kg
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek, zázvor, chilli koření, kmín a pepř a chvíli pražíme.
  2. Očištěné a naporcované ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do kastrolu. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.