Sledi po námořnicku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej stolní |
150 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sleď čerstvý |
1 kg |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme utřený česnek, zázvor, chilli koření, kmín a pepř a chvíli pražíme.
- Očištěné a naporcované ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do kastrolu. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.