Šunkový nákyp po indicku
Ingredience
Hořčice plnotučná |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Svaříme mléko, máslo a mouku. Přidáme jemně nakrájenou šunku, žloutky, hořčici, pepř, nasekanou petrželku a sůl. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- Nákyp zapečeme ve vodní lázni v mírně vyhřáté troubě.
- Šunkový nákyp se hodí zejména ke kuřeti.