Šunkový nákyp po indicku

Ingredience


Hořčice plnotučná 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Svaříme mléko, máslo a mouku. Přidáme jemně nakrájenou šunku, žloutky, hořčici, pepř, nasekanou petrželku a sůl. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  2. Nákyp zapečeme ve vodní lázni v mírně vyhřáté troubě.
  3. Šunkový nákyp se hodí zejména ke kuřeti.