Jablečné čatní s hrozinkami
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
20 g |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Hrozinky |
80 g |
Jablka |
250 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Jablka i cibuli vložíme do kastrolu, přidáme kečup, citronovou šťávu a hrozinky. Ochutíme zázvorem, hřebíčkem a chilli, osladíme a osolíme a zvolna dusíme za stálého míchání tak dlouho, až vznikne pasta.
- Čatní podáváme k masům a k rybám.