Král košťálovin

Ingredience


Klobása vepřová 300 g
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák na růžičky uvaříme v osolené vodě.
  2. Uzeninu a uvařená vajíčka nakrájíme na kostičky.
  3. Misky na zapékání vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  4. Klademe květák, uzeninu a vejce.
  5. Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem.
  6. Dáme další vrstvu a znovu zasypeme sýrem a zalijeme smetanou s vajíčkem.
  7. Pečeme 45minut při teplotě 175 stupňů.