Král košťálovin
Ingredience
Klobása vepřová |
300 g |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Květák na růžičky uvaříme v osolené vodě.
- Uzeninu a uvařená vajíčka nakrájíme na kostičky.
- Misky na zapékání vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Klademe květák, uzeninu a vejce.
- Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem.
- Dáme další vrstvu a znovu zasypeme sýrem a zalijeme smetanou s vajíčkem.
- Pečeme 45minut při teplotě 175 stupňů.