Normandská polévka

Ingredience


Brambory 3 ks
Celer - nať 1 ks
Fazolové lusky zelené 120 g
Kapusta hlávková 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Pórek 1 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vroucí vodou vložíme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, pórek nakrájený na kousky, sůl a pepř. Vaříme asi 30 minut.
  2. Potom přidáme spařenou nahrubo nakrájenou kapustu, zelené fazolky, celerovou nať, snítku petrželky a lžíci sádla. Vaříme asi 1 hodinu na silném ohni.
  3. Polévku podáváme bez chleba.