Normandská polévka
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Celer - nať |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
120 g |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce s vroucí vodou vložíme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, pórek nakrájený na kousky, sůl a pepř. Vaříme asi 30 minut.
- Potom přidáme spařenou nahrubo nakrájenou kapustu, zelené fazolky, celerovou nať, snítku petrželky a lžíci sádla. Vaříme asi 1 hodinu na silném ohni.
- Polévku podáváme bez chleba.