Francouzská dýňová polévka

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Dýně 2 kg
Máslo čerstvé 30 g
Mléko plnotučné 1 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme.
  2. Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
  3. Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku.