Francouzská dýňová polévka
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Dýně |
2 kg |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme sklenicí vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Přebytečnou vodu necháme vypařit. Podušenou dýni opepříme.
- Svaříme mléko, přidáme dýni, rýži, sůl a cukr. Vše vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
- Nakonec do polévky nalité do mísy přidáme máslo a petrželku.