Vepřové nožičky po francouzsku
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Hřebíček |
5 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové nožičky |
2 ks |
Víno bílé |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 500 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné nožičky podélně rozpůlíme a před vařením je opět svážeme dohromady. Vaříme je zvolna na mírném ohni asi 8 hodin ve vývaru z vína, cibule, celeru, mrkve, hřebíčku, bylinek, celého pepře a soli. Ve vývaru je necháme do druhého dne.
- Potom každou polovinu namočíme do vlažného mléka, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.
- Připravené nožičky pečeme zvolna asi 15 minut na grilu, až zezlátnou.