Vepřové nožičky po francouzsku

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 2 ks
Hřebíček 5 ks
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové nožičky 2 ks
Víno bílé 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné nožičky podélně rozpůlíme a před vařením je opět svážeme dohromady. Vaříme je zvolna na mírném ohni asi 8 hodin ve vývaru z vína, cibule, celeru, mrkve, hřebíčku, bylinek, celého pepře a soli. Ve vývaru je necháme do druhého dne.
  2. Potom každou polovinu namočíme do vlažného mléka, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.
  3. Připravené nožičky pečeme zvolna asi 15 minut na grilu, až zezlátnou.