Zapékané sardinky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sardinky v oleji |
200 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadérek. Vložíme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek a olivový olej. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
- Když jsou rajčata rozvařená na kaši, vložíme do středu mísy s pokrmem sardinky zbavené páteře a kůže a pokryjeme je opět vrstvou rajčatové kaše. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Ihned podáváme.