Zapékané sardinky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sardinky v oleji 200 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadérek. Vložíme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek a olivový olej. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
  2. Když jsou rajčata rozvařená na kaši, vložíme do středu mísy s pokrmem sardinky zbavené páteře a kůže a pokryjeme je opět vrstvou rajčatové kaše. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  3. Ihned podáváme.