Skopová kýta s lanýži

Ingredience


Husí sádlo 2 polévková lžíce
Lanýž 2 ks
Martell cognac 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová kýta 1500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 100 g
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu.
  2. Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě.
  3. Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji.
  4. Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.