Skopová kýta s lanýži
Ingredience
Husí sádlo |
2 polévková lžíce |
Lanýž |
2 ks |
Martell cognac |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová kýta |
1500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
100 g |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu.
- Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě.
- Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji.
- Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.