Toro
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Cibulka jarní |
12 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
800 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájené cibulky, zalijeme vodou a přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Vše vaříme asi 15 minut bez pokličky.
- Potom přidáme porce tresky, zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu.
- Na oleji opečeme chleby a potřeme je česnekem. Do hluboké mísy urovnáme řezy z tresky a každý přikryjeme opečeným chlebem. Zalijeme polévkou a podáváme na polévkových talířích.