Toro

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 4 krajíc
Cibulka jarní 12 ks
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 800 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájené cibulky, zalijeme vodou a přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Vše vaříme asi 15 minut bez pokličky.
  2. Potom přidáme porce tresky, zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu.
  3. Na oleji opečeme chleby a potřeme je česnekem. Do hluboké mísy urovnáme řezy z tresky a každý přikryjeme opečeným chlebem. Zalijeme polévkou a podáváme na polévkových talířích.