Rouenská omáčka

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Játra kachní 100 g
Karotka 6 ks
Kosti hovězí morkové 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme.
  2. Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu.
  3. Podáváme zejména ke kachně.