Rouenská omáčka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Játra kachní |
100 g |
Karotka |
6 ks |
Kosti hovězí morkové |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Červené víno povaříme s jemně nakrájenými karotkami, trochou tymiánu a bobkovým listem. Za mírného varu pomalu přidáváme máslo. Přecedíme, přidáme nasekaný morek a sítem prolisovaná játra. Vše podusíme.
- Nakonec omáčku propasírujeme plátýnkem, osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a citronovou šťávu.
- Podáváme zejména ke kachně.