Court bujón
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Hřebíček |
3 ks |
Mrkev kořen |
3 ks |
Ocet kvasný lihový |
125 ml |
Pepř černý celý |
15 ks |
Petržel kořen |
5 ks |
Sůl |
50 g |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Víno bílé |
1 l |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme víno, půl litru vody a ocet. Přidáme sůl, mrkev, cibuli, česnek, petržel, bobkový list, tymián, pepř, hřebíček a citronovou kůru. Vše vaříme 30 - 40 minut.
- Nakonec do bujónu přilijeme dva litry studené vody.