Cauchyský salát
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
1 kg |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Lanýž |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory uvařené ve slupce oloupeme. Řapíkatý celer bez listů drobně pokrájíme, vložíme do salátové mísy, přidáme rozkrájené brambory, osolíme a opepříme.
- Rozšleháme smetanu, přidáme ocet a citronovou šťávu, přilijeme k salátu v míse.
- Nakonec salát posypeme jemně krájenou šunkou a na tenké proužky pokrájeným lanýžem.