Cauchyský salát

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 1 kg
Celer řapíkatý 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Lanýž 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme. Řapíkatý celer bez listů drobně pokrájíme, vložíme do salátové mísy, přidáme rozkrájené brambory, osolíme a opepříme.
  2. Rozšleháme smetanu, přidáme ocet a citronovou šťávu, přilijeme k salátu v míse.
  3. Nakonec salát posypeme jemně krájenou šunkou a na tenké proužky pokrájeným lanýžem.