Artyčoky po portugalsku
Ingredience
Artyčoky |
4 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.5 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné artyčoky vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme.
- Po chvíli přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, utřený česnek a nasekanou petrželku. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni do měkka.
- Měkké artyčoky upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.