Artyčoky smažené ve vinném těstíčku
Ingredience
Artyčoky |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné artyčoky vložíme do osolené a mírně okyselené vařící vody, uvaříme do měkka.
- Z vajec, oleje, vína, mouky a soli připravíme středně husté těstíčko. Okapané artyčoky do něj namočíme, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách do růžova.