Lilky zapečené se sýrem a kečupem
Ingredience
Kečup |
8 polévková lžíce |
Lilek |
800 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Sýr Moravský bochník 45% |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné půl centimetru. Osmažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, po okapání osolíme a opepříme.
- Do vymaštěné nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy lilků, plátky sýra a trochu kečupu. Každou vrstvu opepříme a pokapeme olejem.
- Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
- Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.