Lilky zapečené se sýrem a kečupem

Ingredience


Kečup 8 polévková lžíce
Lilek 800 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Sýr Moravský bochník 45% 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné půl centimetru. Osmažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, po okapání osolíme a opepříme.
  2. Do vymaštěné nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy lilků, plátky sýra a trochu kečupu. Každou vrstvu opepříme a pokapeme olejem.
  3. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
  4. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.