Lilky dušené s rajčaty a cibulí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Lilek 2 ks
Olej rostlinný 40 g
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme na cedník a necháme stát přibližně hodinu.
  2. Očištěnou papriku pokrájíme na proužky, omytá rajčata drobně nasekáme.
  3. Cibuli, rozkrájenou pečlivě na kolečka, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme papriku, lilky, utřený česnek a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata a bez pokličky dodusíme.
  4. V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.
  5. Podáváme jako přílohu.