Lilky dušené s rajčaty a cibulí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Lilek |
2 ks |
Olej rostlinný |
40 g |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté lilky nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme na cedník a necháme stát přibližně hodinu.
- Očištěnou papriku pokrájíme na proužky, omytá rajčata drobně nasekáme.
- Cibuli, rozkrájenou pečlivě na kolečka, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme papriku, lilky, utřený česnek a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata a bez pokličky dodusíme.
- V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.
- Podáváme jako přílohu.