Celer dušený na másle
Ingredience
Celer bulvový |
600 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice plnotučná |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný celer nastrouháme na hrubší nudličky a za stálého míchání smažíme na másle 10 minut. Poté přikryjeme pokličkou a dusíme.
- Před koncem dušení celer osolíme, opepříme, přidáme hořčici, jemně nasekanou pažitku a citronovou šťávu.
- Podáváme jako přílohu k masu.