Cibulová polévka se žloutky
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Veka tuková |
4 krajíc |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na rozehřátém másle a pod pokličkou dusíme do měkka. Zalijeme studenou vodou, zvolna přivedeme téměř k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- Žloutky rozšleháme s octem, solí a trochou polévky, vmícháme je do polévky a prohřejeme - nevaříme.
- Na každý talíř dáme rozpůlený plátek veky opečený v troubě do růžova a přelijeme polévkou.