Cibulová polévka se žloutky

Ingredience


Cibule 3 ks
Máslo čerstvé 40 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Veka tuková 4 krajíc
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na rozehřátém másle a pod pokličkou dusíme do měkka. Zalijeme studenou vodou, zvolna přivedeme téměř k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
  2. Žloutky rozšleháme s octem, solí a trochou polévky, vmícháme je do polévky a prohřejeme - nevaříme.
  3. Na každý talíř dáme rozpůlený plátek veky opečený v troubě do růžova a přelijeme polévkou.