Krémová fazolková polévka
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
- Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce.