Krémová fazolková polévka

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Fazolové lusky zelené 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 0.5 l
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
  3. Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce.