Fazolky na šalvěji
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
600 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, vložíme do osolené vařící vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Scedíme, necháme okapat.
- Měkké fazolky dáme na pánvičku s rozehřátým olejem, přidáme pepř, šalvěj a osmažíme. Nakonec k fazolkám přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme.
- Podáváme jako přílohu k masu.