Dušený fenykl v sýrové omáčce

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fenykl sladký - hlíza 500 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný fenykl nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a krátce podusíme. Ocedíme, necháme okapat.
  2. Fenykl osmažíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.
  3. Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, rozmíchanou se lžičkou mouky, poté dusíme dále.
  4. Nakonec do omáčky přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a povaříme ještě minutu.
  5. Podáváme s noky nebo s rýží.