Dušený fenykl v sýrové omáčce
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fenykl sladký - hlíza |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný fenykl nakrájíme na kousky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a krátce podusíme. Ocedíme, necháme okapat.
- Fenykl osmažíme na rozehřátém másle, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme.
- Před koncem dušení přilijeme kyselou smetanu, rozmíchanou se lžičkou mouky, poté dusíme dále.
- Nakonec do omáčky přidáme nastrouhaný sýr, pepř, sůl a povaříme ještě minutu.
- Podáváme s noky nebo s rýží.