Vaječné kroketky

Ingredience


Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 20 g
Strouhanka 200 g
Sůl 20 g
Tuk 120 g
Vejce slepičí 15 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce (12ks) uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
  2. Z tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji mlékem, rozšleháme a krátce povaříme.
  3. Do vzniklého bešamelu zamícháme nakrájená vejce, sůl, pepř, omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku a zbylá rozmíchaná syrová vejce (3 ks). Necháme úplně vychladnout.
  4. Potom z hmoty tvarujeme ploché oválné krokety a obalíme je v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Zvolna je smažíme v horkém tuku dozlatova.
  5. Ihned podáváme.