Vaječné kroketky
Ingredience
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
20 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
120 g |
Vejce slepičí |
15 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce (12ks) uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
- Z tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji mlékem, rozšleháme a krátce povaříme.
- Do vzniklého bešamelu zamícháme nakrájená vejce, sůl, pepř, omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku a zbylá rozmíchaná syrová vejce (3 ks). Necháme úplně vychladnout.
- Potom z hmoty tvarujeme ploché oválné krokety a obalíme je v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Zvolna je smažíme v horkém tuku dozlatova.
- Ihned podáváme.