Fenyklový salát s majonézou

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Fenykl sladký - hlíza 500 g
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Majonéza 100 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný fenykl nakrájíme na tenké proužky, spaříme vařící vodou, scedíme a vložíme do okyselené vody. Po chvíli fenykl vyjmeme, necháme okapat a urovnáme na talířky.
  2. Majonézu smícháme s octem, hořčicí, špetkou cukru, solí a pepřem. Nalijeme na připravený fenykl, hotový salát ozdobíme proužky papriky.