Fenyklový salát s majonézou
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Fenykl sladký - hlíza |
500 g |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný fenykl nakrájíme na tenké proužky, spaříme vařící vodou, scedíme a vložíme do okyselené vody. Po chvíli fenykl vyjmeme, necháme okapat a urovnáme na talířky.
- Majonézu smícháme s octem, hořčicí, špetkou cukru, solí a pepřem. Nalijeme na připravený fenykl, hotový salát ozdobíme proužky papriky.