Šunka gratinovaná s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a necháme okapat.
- Plátky šunky prohřejeme v páře, vložíme na pánev (nebo do zapékacích misek), pokryjeme chřestem a plátky sýru a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.
- Jednotlivé porce ozdobíme dílky rajčete a petrželkou.
- Podáváme s pečivem nebo s bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.