Šunka gratinovaná s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a necháme okapat.
  2. Plátky šunky prohřejeme v páře, vložíme na pánev (nebo do zapékacích misek), pokryjeme chřestem a plátky sýru a pokapeme rozpuštěným máslem. Zapečeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.
  3. Jednotlivé porce ozdobíme dílky rajčete a petrželkou.
  4. Podáváme s pečivem nebo s bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.