Šunkové závitky s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 12 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Majonéza 4 polévková lžíce
Mandle 100 g
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 1 ks
Salát hlávkový 0.25 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné hlavičky chřestu svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme je a po okapání osušíme.
  2. Plátky šunky potřeme tence majonézou, poklademe hlavičkami chřestu tak, aby špičky přečnívaly a stočíme do závitků.
  3. Závitky položíme na omyté listy salátu, pokapané citronovou šťávou. Každou porci ozdobíme praženými mandlemi, snítkou petrželky a obložíme dílky rajčete.
  4. Podáváme jako studený předkrm.