Kapustová polévka s rýží
Ingredience
Kapusta hlávková |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou kapustu nakrájíme na čtverečky nebo na proužky a dusíme ji v osolené vodě doměkka.
- Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme a propláchneme studenou vodou.
- Připravenou kapustu a rýži vložíme do vařícího vývaru, polévku opepříme, přisolíme a nakonec vsypeme jemně nakrájenou petrželku.