Rybí salát s majonézou
Ingredience
Citronová šťáva |
125 ml |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej rostlinný |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
0.02 dl |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Filé rybí |
500 g |
Jablka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osolené rybí filé udusíme do měkka ve vlastní šťávě a necháme vychladnout.
- Mezitím připravíme majonézu. Osolené žloutky za stálého přikapávání oleje řádně mícháme. Poté okyselíme, dochutíme kořením, v případě potřeby mírně osladíme.
- Vychladlé filé nakrájíme na jemno přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka s celerem.
- Salát na povrchu ozdobíme syrovou zeleninou a podáváme s chlebem.