Rybí salát s majonézou

Ingredience


Citronová šťáva 125 ml
Cukr krupice 1 špetka
Olej rostlinný 250 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 0.02 dl
Celer bulvový 0.25 ks
Filé rybí 500 g
Jablka 2 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osolené rybí filé udusíme do měkka ve vlastní šťávě a necháme vychladnout.
  2. Mezitím připravíme majonézu. Osolené žloutky za stálého přikapávání oleje řádně mícháme. Poté okyselíme, dochutíme kořením, v případě potřeby mírně osladíme.
  3. Vychladlé filé nakrájíme na jemno přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka s celerem.
  4. Salát na povrchu ozdobíme syrovou zeleninou a podáváme s chlebem.