Bílá kapustová polévka se slaninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 30 g
Slanina vepřová 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kapustu nakrájíme na čtverečky, vložíme do 1/4 litru vařící osolené vody a dusíme doměkka.
  2. Z mouky a sádla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
  3. Na rozškvařených kostičkách slaniny osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji s měkkou kapustou a jíškou do zbylého vývaru a polévku okořeníme utřeným česnekem, pepřem a solí. Ještě krátce povaříme.