Bílá kapustová polévka se slaninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
30 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu nakrájíme na čtverečky, vložíme do 1/4 litru vařící osolené vody a dusíme doměkka.
- Z mouky a sádla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
- Na rozškvařených kostičkách slaniny osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji s měkkou kapustou a jíškou do zbylého vývaru a polévku okořeníme utřeným česnekem, pepřem a solí. Ještě krátce povaříme.