Pečená kapusta

Ingredience


Houby čerstvé 150 g
Kapusta hlávková 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Uzené maso vařené 150 g
Vývar z hovězích kostí 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat.
  2. Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina.
  3. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.