Pečená kapusta
Ingredience
Houby čerstvé |
150 g |
Kapusta hlávková |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vývar z hovězích kostí |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat.
- Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina.
- Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.