Kapustové palačinky s uzeným masem
Ingredience
Kapusta hlávková |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu nadrobno nakrájíme a podusíme v malém množství osolené vody. Měkkou kapustu necháme dobře okapat.
- Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, solí a pepřem. Přidáme okapanou kapustu, na másle osmažíme palačinky. Naplníme je nasekaným teplým uzeným masem, stočíme a podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.