Mléčná kedlubnová polévka
Ingredience
Kedlubna |
250 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.
- Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.
- Ihned podáváme.