Mléčná kedlubnová polévka

Mléčná kedlubnová polévka - obrázek

Ingredience


Kedlubna 250 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.
  3. Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.
  4. Ihned podáváme.