Krémová kedlubnová polévka s karí
Ingredience
Kari koření |
1 špetka |
Kedlubna |
400 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém másle zpěníme mouku, vmícháme karí koření, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
- Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kousky a dusíme v osolené vodě doměkka. Po částečném vychladnutí je rozmixujeme a přidáme do povařené jíšky spolu s kostkou masoxu. Polévku přisolíme a povaříme.
- Nakonec do polévky přilijeme mléko, přihřejeme ji téměř k varu a posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky.
- Ihned podáváme.