Krémová kedlubnová polévka s karí

Ingredience


Kari koření 1 špetka
Kedlubna 400 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém másle zpěníme mouku, vmícháme karí koření, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
  2. Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kousky a dusíme v osolené vodě doměkka. Po částečném vychladnutí je rozmixujeme a přidáme do povařené jíšky spolu s kostkou masoxu. Polévku přisolíme a povaříme.
  3. Nakonec do polévky přilijeme mléko, přihřejeme ji téměř k varu a posypeme nasekanými malými kedlubnovými lístky.
  4. Ihned podáváme.