Kedlubny s mozečkovou náplní

Ingredience


Cibule 1 ks
Kedlubna 8 ks
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový mozek 400 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka.
  2. Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po chvíli odblaníme a nasekáme.
  3. Na kousku másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mozeček a smažíme, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a do prochladlého vmícháme vejce.
  4. Kedlubny naplníme připraveným mozečkem, vložíme je do zapékací mísy a poklademe kousky másla.
  5. Kyselou smetanu zředíme trochou vývaru z kedluben, nalijeme okolo a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  6. Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.