Kedlubny s mozečkovou náplní
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kedlubna |
8 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový mozek |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané kedlubny vyhloubíme a v menším množství vařící osolené vody je dusíme téměř doměkka.
- Omytý mozeček zalijeme vařící osolenou vodou, po chvíli odblaníme a nasekáme.
- Na kousku másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mozeček a smažíme, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a do prochladlého vmícháme vejce.
- Kedlubny naplníme připraveným mozečkem, vložíme je do zapékací mísy a poklademe kousky másla.
- Kyselou smetanu zředíme trochou vývaru z kedluben, nalijeme okolo a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží a zeleninovým salátem.