Kedlubny nakyselo

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Kedlubna 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou a vývarem z kedluben, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme kedlubny, ocet, cukr, pepř a sůl. Vše ještě krátce podusíme.
  3. Podáváme k vařenému masu s bramborami.