Vaječná sedlina pro 1 osobu
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Všechny přísady rozkvedláme, nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
- Doba varu je 8 - 10 minut.
- Hotovou sedlinu (nakrájenou na plátky) podáváme ke špenátu a jiné zelenině.