Vaječná sedlina s omáčkou

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 špetka
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
  2. Doba varu je 20 - 25 minut.
  3. Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.