Vaječná sedlina s omáčkou
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny přísady rozkvedláme a nalijeme do předem vymaštěné formičky tak, aby dosahovaly do 3/4 její výšky. Následně vaříme ve vodní lázni, sahající jen do poloviny nádoby. Var musí být sotva znatelný, voda nesmí nastříkat dovnitř. Pokud formička nemá víko, ovážeme ji alobalem.
- Doba varu je 20 - 25 minut.
- Příprava omáčky: mouku a sůl rozkvedláme v kyselé smetaně, za stálého kvedlání krátce povaříme. Hotovou omáčku podle chuti osladíme a přidáme syrové máslo.