Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vývar slepičí |
5 polévková lžíce |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme jako ztracená.
- Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme.
- Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou.
- Jako přílohu podáváme bílý chléb.