Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vývar slepičí 5 polévková lžíce
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme jako ztracená.
  2. Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme.
  3. Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou.
  4. Jako přílohu podáváme bílý chléb.