Květákové lívanečky se sýrem a uzeným masem
Ingredience
Květák |
1 ks |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 polévková lžíce |
Uzené maso vařené |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý květák vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.
- Vejce, mouku, mléko (nebo bílé víno), olej a sůl rozšleháme na hladké těstíčko. Vmícháme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájené uzené maso a květák. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pánvi na rozehřátém tuku lívanečky a smažíme je dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.