Květákové lívanečky se sýrem a uzeným masem

Ingredience


Květák 1 ks
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 4 polévková lžíce
Uzené maso vařené 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý květák vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.
  2. Vejce, mouku, mléko (nebo bílé víno), olej a sůl rozšleháme na hladké těstíčko. Vmícháme nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájené uzené maso a květák. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pánvi na rozehřátém tuku lívanečky a smažíme je dozlatova.
  3. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.