Květákové smaženky

Ingredience


Cibule 1 ks
Květák 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Scedíme, po okapání nadrobno nasekáme.
  2. Vejce rozšleháme s moukou, osolíme, opepříme, přidáme květák a jemně nakrájenou cibuli.
  3. Těsto vkládáme po lžících do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme je po všech stranách do růžova.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.