Květákové smaženky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Scedíme, po okapání nadrobno nasekáme.
- Vejce rozšleháme s moukou, osolíme, opepříme, přidáme květák a jemně nakrájenou cibuli.
- Těsto vkládáme po lžících do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme je po všech stranách do růžova.
- Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.